Φλούδες πορτοκαλιού: εκπληκτικές χρήσεις

 

Τα πορτοκάλια είναι εσπεριδοειδή, γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C και με πολλά οφέλη για την υγεία.

Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες, η τακτική κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του στόματος, του λάρυγγα και του στομάχου έως και 50%.

Έχει αποδειχθεί επίσης ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού.

Ο χυμός πορτοκαλιών είναι πλούσιος σε κάλιο (300 mg το ποτήρι), που βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα, αλλά και ασβέστιο (73 mg το ποτήρι) που είναι απαραίτητο για τη σκελετική υγεία.

Δείτε άλλες χρήσεις του πορτοκαλιού:

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΙΣ ΟΣΜΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ: ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΟΣΜΕΣ ΠΟΥ ΣΥΣΣΩΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΦΛΟΥΔΕΣ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΤΙΣ ΟΞΙΝΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ.

ΦΡΕΣΚΑΡΕΙ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ: ΒΑΛΤΕ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΙΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΜΕ ΑΛΑΤΙ. ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ, ΕΝΩ Η ΦΛΟΥΔΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΑΡΩΜΑ. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΓΙΝΕΙ ΥΓΡΟ, ΒΓΑΛΤΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗ.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ: ΦΤΙΑΞΤΕ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙ. ΚΟΨΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΖΟ ΜΕ ΞΥΔΙ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΨΕΚΑΣΤΗΡΑ. ΑΝΑΚΙΝΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ. ΔΙΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΡΩΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.

ΦΡΕΣΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ: ΒΡΑΣΤΕ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΕ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΦΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΥΠΕΡΟΧΑ.

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ: ΚΟΨΤΕ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΜΕ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣΑΖ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ. Η ΖΑΧΑΡΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΚΥΤΤΑΡΑ, ΕΝΩ ΤΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΥΜΟΙ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΠΟΛΥ ΑΠΑΛΗ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΕΣ ΒΡΩΜΙΕΣ: ΠΙΕΣΤΕ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΟΛΛΩΔΕΙΣ ΚΗΛΙΔΕΣ ΒΡΩΜΙΑΣ Ή ΣΕ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ. ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΑΛΑΤΕΣ: ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΩΜΑΤΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΩΡΟΥ: ΑΠΟΞΗΡΑΝΕΤΕ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΠΟΞΗΡΑΝΤΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΕΙΤΕ ΨΗΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΣΤΟΥΣ 95 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΑΛΕΣΤΕ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΙΣ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΞΥΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΓΑΡΙΦΑΛΟΥ.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ: ΤΡΙΨΤΕ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΑΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ. Η ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ E, ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

☛❤ Thanks for Comments ❤☚