Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πίνετε νερό μετά τα καυτερά φαγητά.Ποιος δεν αγαπάει τα καυτερά φαγητά; Ποιος δεν έχει καεί από την απροσεξία του μιας και ποτέ δεν περιμένουμε να είναι καυτερό ένα φαγητό. Όλο λέμε πως το αντέχουμε αλλά εκείνη τη στιγμή καιγόμαστε σαν να έχουμε πάρει φωτιά.Η πρώτη, σχεδόν αυτόματη κίνηση που κάνει κάποιος όταν φάει κάτι καυτερό, είναι να πιει νερό. Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες ωστόσο, είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε. Γιατί;
Εμείς σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της έρευνας τους.
ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΗΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΞΗΓΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΣΙΛΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΠΑΞΕΙ ΦΩΤΙΑ: ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ «ΕΚΡΗΞΗ» ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΒΗΣΕΙ. Η ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΨΑΪΚΙΝΗ, ΜΙΑ ΑΧΡΩΜΗ ΚΑΙ ΑΟΣΜΗ ΟΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ.
ΟΤΑΝ Η ΚΑΨΑΪΚΙΝΗ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΕΝΝΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΥΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ. ΟΙ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ TRPV1 ΚΑΙ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΥΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΞΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. ΟΤΑΝ Η ΚΑΨΑΪΚΙΝΗ ΕΝΩΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΨΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ Η ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.
ΟΣΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΚΑΨΑΪΚΙΝΗ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ TRPV1 ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΥΣΟΥ. Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ ΚΛΙΜΑΚΑ SCOVILLE. Η «ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ» (GHOST PEPPER), Λ.Χ., Η ΠΙΟ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΝΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ 400 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΚΑΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΠΑΣΚΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1.000 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ SCOVILLE.
Η ΚΑΨΑΪΚΙΝΗ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ TRPV1 ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΦΩΤΙΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΨΑΪΚΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΙΠΟΦΙΛΗ ΟΥΣΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΛΥΤΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΛΥΤΗ ΣΤΑ ΛΙΠΗ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΝΙΩΘΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙΓΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΕΡΟ, ΠΙΕΙΤΕ ΓΑΛΑ Ή ΦΑΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΘΕΙΤΕ – ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΙΠΑΡΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΚΑΖΕΪΝΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΨΑΪΚΙΝΗΣ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ACS. ΕΤΣΙ, ΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ, ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
☛❤ Thanks for Comments ❤☚