Έχετε πολλούς λόγους να τις προσθέσετε στις σάλτσες σας, στη σαλάτα σας, στο κοτόπουλο και όπου αλλού σας ταιριάζουν. Δείτε μερικούς από αυτούς. Έχετε πολλούς λόγους να τις προσθέσετε στις σάλτσες σας, στη σαλάτα σας, στο κοτόπουλο και όπου αλλού σας ταιριάζουν. Δείτε μερικούς από αυτούς.
Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά, βοηθώντας στο χτίσιμο της άμυνας του οργανισμού μας και στην καλύτερη απορρόφηση σιδήρου.
Περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, καροτενοειδή που συναντάμε σε σχετικά μεγάλες ποσότητες σε αυτές και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των ματιών μας, όταν καταναλώνονται σε επάρκεια.
Μέσα στα υπόλοιπα πολύτιμα στοιχεία τους, θα βρείτε και την κερσετίνη , μια πολυφαινόλη που φαίνεται να αποτρέπει την εμφάνιση κάποιων χρόνιων ασθενειών, όπως καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.
Η καψαϊκίνη που συναντάμε στις καυτερές πιπεριές (τσίλι) και τους χαρίζει την πικάντικη γεύση τους, τονώνει τον μεταβολισμό μας και εμποδίζει τη δημιουργία λίπους.
Τα καροτενοειδή τους και η ύπαρξη υψηλότερων επιπέδων καροτενοειδών στην κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να είναι ενδεχομένως ιδιαίτερα προστατευτική, έναντι του καρκίνου του μαστού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
☛❤ Thanks for Comments ❤☚