Αυτά τα τρόφιμα είναι διαβόητα για την αύξηση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης.
Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας συνεχίζουν να μειώνουν τους βέλτιστους αριθμούς χοληστερόλης για την πρόληψη καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού.
Είτε παίρνετε ήδη φάρμακα για την μείωση της χοληστερόλης είτε όχι, κάνοντας μερικές απλές διατροφικές αλλαγές μπορείτε να μειώσετε ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Ποιες τροφές μειώνουν τη χοληστερόλη
Ορισμένες τροφές βοηθούν να διατηρήσετε τα επίπεδα χοληστερόλης υπό έλεγχο. Οι ακόλουθες τροφές μειώνουν τη χοληστερόλη με διάφορους τρόπους:
βρώμη
κριθάρι και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως
μελιτζάνες και μπάμιες
ξηροί καρποί
φυτικά έλαια
μήλα, σταφύλια, φράουλες
τρόφιμα εμπλουτισμένα με στερόλες και στανόλες
σόγια
λιπαρά ψάρια
φυτικές ίνες
Λάβετε υπόψη ότι δεν είναι όλες οι τροφές με υψηλή χοληστερόλη βλαβερές για εσάς. Για παράδειγμα, τα αυγά έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, αλλά δεν ανεβάζουν τα επίπεδα χοληστερόλης τόσο όσο τα κορεσμένα λιπαρά. Και είναι επίσης γεμάτα με πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.
Ποιες τροφές ανεβάζουν τη χοληστερόλη στα ύψη
Το πρόβλημα είναι τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, επειδή μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης σας ΚΑΙ να σας κάνουν να παχύνετε.
Ποιες είναι οι χειρότερες τροφές για υψηλή χοληστερόλη; Το κόκκινο κρέας, τα τηγανητά τρόφιμα και τα αρτοσκευάσματα είναι διαβόητα για την αύξηση των επιπέδων της χοληστερόλης χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (LDL), του κολλώδους είδους που συσσωρεύεται στα τοιχώματα των αρτηριών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
☛❤ Thanks for Comments ❤☚