Τι θα συμβεί αν αποφασίσετε να κόψετε τη ζάχαρη; Εδώ και αρκετά χρόνια, οι γιατροί μας προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβει η ζάχαρη για την υγεία μας.
Τι θα συμβεί αν αποφασίσετε να κόψετε τη ζάχαρη; Εδώ και αρκετά χρόνια, οι γιατροί μας προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβει η ζάχαρη για την υγεία μας. Είναι η κυριότερη αιτία του διαβήτη τύπου 2, των καρδιακών παθήσεων και της παχυσαρκίας.
Ενώ η ζάχαρη από μόνη της δεν είναι βλαβερή, δεν πρέπει να καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Και ειδικά όταν βρίσκεται σε ραφιναρισμένη μορφή. Η πιο κοινή μορφή ζάχαρης που κυκλοφορεί στα σουπερμάρκετ είναι η ραφιναρισμένη.
Η ζάχαρη που περιέχεται στα φρούτα στη φυσική της μορφή δεν αποτελεί απειλή για την υγεία εκτός και αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό που ανησυχεί κυρίως τους ειδικούς της υγείας είναι ότι η ραφιναρισμένη ζάχαρη περιέχεται στη διατροφή των περισσότερων ανθρώπων. Αυτή η ραφιναρισμένη ζάχαρη δέχεται χημική επεξεργασία και μπορεί να γίνει τόσο εθιστική όσο η κοκαΐνη.
Μπορεί να σας φαίνεται αδιανόητο να κόψετε τη ζάχαρη εξ’ ολοκλήρου από τη διατροφή σας. Εκτός από το ότι προστίθεται στα τρόφιμα, περιέχεται σε γλυκά, ψωμιά, επεξεργασμένες τροφές, σάλτσες και σε πολλά άλλα προϊόντα του εμπορίου. Για την επιθυμία για γλυκιές γεύσεις γράφει ο Jesse Hicks.
Πέραν αυτού οι γιατροί και διατροφολόγοι προσπαθούν πάση θυσία να επιστήσουν την προσοχή όλων. Στόχος τους να γίνει γνωστή σε όλους η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει η ζάχαρη στο σώμα μας και κυρίως το πώς να την αποφύγουμε.
Η αποφυγή της ζάχαρης μπορεί να επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην υγεία που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σας. Παρακάτω, θα βρείτε 7 λόγους που πρέπει να κόψετε τη ζάχαρη προσπαθώντας από σήμερα κιόλας.
Θα αισθάνεστε πιο χορτάτοι αν κόψετε τη ζάχαρη
Η ζάχαρη καταστέλλει μια ορμόνη που είναι γνωστή ως λεπτίνη και είναι υπεύθυνη για το αίσθημα κορεσμού μετά το φαγητό. Το αποτέλεσμα είναι η ακόρεστη διάθεση για φαγητό.
Εφόσον κόψετε τη ζάχαρη, το σώμα αρχίζει να ρυθμίζει την όρεξη και οι τροφές αποκτούν ένα βελτιωμένο αίσθημα κορεσμού. Αυτό σημαίνει ότι θα καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες και γλυκά.
Θα προστατεύσετε την καρδιά σας
Η διατροφή που περιλαμβάνει υψηλή ποσότητα ζάχαρης και υψηλό γλυκαιμικό δείκτη συνδέεται άμεσα με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
ολλές τροφές έχουν πολύ περισσότερη ζάχαρη από όση νομίζετε.
Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, οι θερμίδες που προέρχονται από πρόσθετα σάκχαρα δεν πρέπει να ξεπερνούν το 10% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων.
Οι συστάσεις της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας είναι ακόμη πιο αυστηρές: το πολύ 100 θερμίδες για τις γυναίκες και 150 για τους άνδρες καθημερινά.
Ο όρος πρόσθετα σάκχαρα αφορά τα σάκχαρα που περιέχουν επεξεργασμένες τροφές και έτοιμα γεύματα, καθώς και η ζάχαρη που προσθέτουμε την ώρα της κατανάλωσης της τροφής. Οι περισσότερες έρευνες εστιάζουν στις επιπτώσεις αυτών των πρόσθετων σακχάρων. Για παράδειγμα, μία μικρή σοκολάτα δίνει περίπου 30 γραμμάρια (124 θερμίδες) πρόσθετων σακχάρων, που πρακτικά σημαίνει ότι το άτομο έχει φτάσει το ημερήσιο όριο.
Είναι σημαντικό να ελέγχετε πάντα τις ετικέτες των τροφίμων προκειμένου να γνωρίζετε την ποσότητα των πρόσθετων σακχάρων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
☛❤ Thanks for Comments ❤☚