Μίνι τηγανίτες μπανάνας με δύο υλικά

 

Ένα εύκολο πρωινό για όλη την οικογένεια, ιδανικό για τις μέρες που δεν θέλουμε να μαγειρέψουμε κάτι δύσκολο!


Μίνι Τηγανίτες Μπανάνας με Δύο Υλικά

Υλικά για 6 μικρές τηγανίτες:


2 πολύ ώριμες μεσαίες μπανάνες

1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις*

Μία πρέζα κανέλλα (προαιρετικά)

1 κ.σ. ελαιόλαδο (για το τηγάνι)**


Οδηγίες:

Λιώσε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρές.

Πρόσθεσε το αλεύρι και την κανέλλα και ανακάτεψε καλά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μία ζύμη.

Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά και πρόσθεσε το ελαιόλαδο.

Όταν το τηγάνι είναι καυτό, αμήλωσε την εστία σε μεσαία φωτιά.

Πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας ζύμη στο τηγάνι για κάθε τηγανίτα.

Τηγάνισε τις τηγανίτες για περίπου 2 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν) και στη συνέχεια με μία σπάτουλα γύρισέ τες και άφησε να μαγειρευτούν για περίπου άλλα 2 λεπτά.

Αφαίρεσε τις τηγανίτες από το τηγάνι και άφησε να κρυώσουν για λίγο πριν τις φας.

*Η ποσότητα του αλευριού εξαρτάται από το μέγεθος της μπανάνας. Ξεκίνησε με ½ φλιτζάνι αλεύρι και εάν το μείγμα σου μοιάζει πιο πολύ με πουρέ παρά με ζύμη, πρόσθεσε 1 κ.σ. αλεύρι μέχρι να αποκτήσει τη σωστή υφή.


**Ανάλογα με την αντικολλητική επίστρωση του τηγανιού σου, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο λάδι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

☛❤ Thanks for Comments ❤☚