Κατσικάκι κλέφτικο στη λαδόκολλα

 

Μια πολύ απλή, νόστιμη και θρεπτική συνταγή που επιβάλλεται να δοκιμάσουμε τώρα στην καραντίνα, είναι το κατσικάκι στη λαδόκολλα! Με το κλέφτικο, το κρέας του είναι λουκούμι και θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.


Tι θα χρειαστούμε

1 1/2 κιλό κατσίκι μπούτι με το κόκαλο


1 κιλό πατάτες κανονικές


4-5 κλωνάρια δεντρολίβανο


4 σκελίδες σκόρδο


50 γραμμάρια ελαιόλαδο


25 γραμμάρια αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο


1 πρέζα μπούκοβο


1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα


1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)


Ντοματίνια


1 κουταλιά της σούπας ρίγανη


1 κουταλιά της σούπας μέλι


50 γραμμάρια βούτυρο


Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο


Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Κόβουμε το αρνί σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σ' ένα άλλο μπολ, βάζουμε τις κομμένες πατάτες.


Βήμα 2ο


Σ' ένα μπλέντερ βάζουμε το δεντρολίβανο, τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, την κανέλα, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, τη ρίγανη, το μέλι και τα χτυπάμε καλά.


Βήμα 3ο


Απλώνουμε τη μισή μαρινάδα στο μπολ με τις πατάτες και την άλλη μισή στο μπολ με το κατσίκι. Απλώνουμε τις πατάτες σε λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε το κατσικάκι μας. Ρίχνουμε το βούτυρο αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια και τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο.


Βήμα 4ο


Τοποθετούμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 3 ½ ώρες. Ξεσκεπάζουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200  και ψήνουμε για επιπλέον 30 λεπτά. Κόβουμε τα ντοματίνια και σερβίρουμε.


Πηγή: cookpad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: