Η συνταγή για τραγανή πανσέτα

 

ΥΛΙΚΑ

Για την πανσέτα

1,5 κιλό πανσέτα χωρίς κόκαλο και δέρμα

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 πράσα

2 καρότα

2 κρεμμύδια

2 στικ κανέλας

½ κ.σ. μπαχάρι σε κόκκους

1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους

3 αστεροειδείς γλυκάνισους

1 σκ. σκόρδο

2-3 κλ. δεντρολίβανο

4-5 κλ. θυμάρι

50 γρ. κρασί

2 κύβοι κότας 

1 λίτρο νερό 

1 κ.σ. μουστάρδα


Για τις πατάτες


4 πατάτες βρασμένες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. θυμάρι

1 σκ. σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κ.σ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα


1 κ.σ. θυμάρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για την πανσέτα


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει καλά.

Με ένα μαχαίρι, χαράσσουμε την πανσέτα χιαστί και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Βάζουμε την πανσέτα στο καυτό τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και τη βάζουμε σε ένα ταψί.

Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά.

Κόβουμε τα πράσα, τα καρότα και τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε την κανέλα, το μπαχάρι, πιπέρι,τον γλυκάνισο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά.

Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τους κύβους και ανακτεύουμε.

Τα μεταφέρουμε στο ταψί περιμετρικά από την πανσέτα, προσθέτουμε το νερό και βάζουμε στον φούρνο για 2-2 ½ ώρες.

Για τις πατάτες


Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Κόβουμε τις πατάτες σε ακανόνιστα κομμάτια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. θυμάρι, το σκόρδο σπασμένο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε το βούτυτρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Για το σερβίρισμα


Μεταφέρουμε την πανσέτα και τις πατάτες σε μία πιατέλα.

Σουρώνουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα με τα λαχανικά που έχουν μείνει στο ταψί.

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε την επιφάνεια της σάλτσας γιατί εκεί παραμένει το περιττό λίπος.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και περιχύνουμε το κρέας με τις πατάτες.

Σερβίρουμε με το θυμάρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

  • Shelby Cobra
    Shelby Cobra

  • Zack Merci & Arcana - Love Potion
    Zack Merci & Arcana - Love Potion

  • Mμύθοι που καταρρίπτονται για την καλύτερη ώρα που μπορείτε να καταναλώσετε φρούτα
    Mμύθοι που καταρρίπτονται για την καλύτερη ώρα που μπορείτε να καταναλώσετε φρούτα

     Πολλή…

  • Tab widget
    Tab widget

    function…

  • Σας έχει λείψει καθόλου το σχολείο
    Σας έχει λείψει καθόλου το σχολείο

  • Μπαρ στην ιαπωνία;Πίνεις ποτό ,τρως και χαστούκια,η νεα μόδα
    Μπαρ στην ιαπωνία;Πίνεις ποτό ,τρως και χαστούκια,η νεα μόδα

     Από την Ίο στην…

  • Χίος ;Ο Ζαμούνης είναι ένας από αυτούς που ήθελαν να με δολοφονήσουν
    Χίος ;Ο Ζαμούνης είναι ένας από αυτούς που ήθελαν να με δολοφονήσουν

  • Ενα βήμα πιο κοντά στην στόχο απεριόριστη  ενέργεια από πυρηνική σύντηξη
    Ενα βήμα πιο κοντά στην στόχο απεριόριστη ενέργεια από πυρηνική σύντηξη

     Άλλο ένα βήμα πιο…

  • Drop-down menu HTML
    Drop-down menu HTML

    Select a Choice: …

  • Μέχρι πότε πρέπει να αλλάξουμε τις παλιές ταυτότητες
    Μέχρι πότε πρέπει να αλλάξουμε τις παλιές ταυτότητες

     Νέες ταυτότητες θα…

  • Αφράτα ψωμάκια με κρέμα βανίλιας χωρίς φούρνο
    Αφράτα ψωμάκια με κρέμα βανίλιας χωρίς φούρνο

     Γεια σε όλους,…

  • Γιατί δεν έχουμε πια ποτέ χρόνο
    Γιατί δεν έχουμε πια ποτέ χρόνο

     Το πρώτο πράγμα…

  • Άγρια αρκούδα επιτίθεται μετά την απελευθέρωσή
    Άγρια αρκούδα επιτίθεται μετά την απελευθέρωσή

  • Μπέιζμπολ ;Όταν κάθεσαι στην μπροστινή σειρά
    Μπέιζμπολ ;Όταν κάθεσαι στην μπροστινή σειρά

Random Posts Blogger Widget
Random Posts Blogger Widget

Random Posts Blogger Widget
Random Posts Blogger Widget