Μέθοδος Εκτέλεσης
Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης μέσα στο νερό, μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά). Ανακατεύουμε με σύρμα, σε ένα μπολ, το γιαούρτι με την μισή ποσότητα κρέμας.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα, την ζάχαρη και την βανίλια αφήνοντας να πάρουν μία βράση.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης που έχουμε προηγουμένως στραγγίξει. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν.
Ρίχνουμε το ζεστό μίγμα στο γιαούρτι και ομογενοποιούμε.
Προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού. Ανακατεύουμε.
Αν θέλουμε μετά να ξεφορμάρουμε, βάζουμε σε χαρτί κουζίνας λίγο ηλιέλαιο και περνάμε τα μπολάκια. Μοιράζουμε το μείγμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο 3 ώρες τουλάχιστον ή όλο το βράδυ.
Βυθίζουμε για 10 δευτερόλεπτα το κάθε μπολ σε καυτό νερό και ξεφρμάρουμε ανάποδα σε πιάτο.
Σερβίρουμε με μέλι και χοντροκομμένο καρύδι.
Συστατικά
Υλικά για 8 φορμάκια
8 γρ. ζελατίνη (περίπου 5 φύλλα)
60 γρ. νερό
240 γρ. γιαούρτι full fat
240 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα ή μισό μισό
80 γρ. ζάχαρη
εσάνς βανίλιας
4-5 σταγόνες χυμός λεμονιού
λίγο ηλιέλαιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου