Πώς να φτιάξετε τον καλύτερο καφέ στο σπίτι με ένα απλό κόλπο

Μπορεί να νομίζετε ότι οι λάτρεις του καφέ έχουν δοκιμάσει τα πάντα. Όμως, υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν και μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάχνετε πάντα πλούσιο και γευστικό καφέ εσπρέσο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο νερό στους κόκκους καφέ πριν τους αλέσετε. Τι συμβαίνει όταν βρέχετε τους κόκκους καφέ και γιατί αυτή η κίνηση βελτιώνει το αποτέλεσμα


Όπως εξηγούν σε άρθρο τους, στο περιοδικό Matter, ο Christopher Hendon και οι συνεργάτες του, στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, όλα έχουν να κάνουν με τη μείωση του στατικού ηλεκτρισμού.


Το άλεσμα του καφέ προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό, ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει όταν τα αντικείμενα τρίβονται μεταξύ τους. Έτσι, όταν τρίβετε τους κόκκους καφέ, προκαλείτε την απομάκρυνση ηλεκτρονίων από την επιφάνειά τους. Αυτά τα ηλεκτρόνια μεταφέρονται στη συνέχεια σε άλλα αντικείμενα, όπως τον μύλο του καφέ ή το φίλτρο σας.


Ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά την παρασκευή του καφέ. Μπορεί να οδηγήσει σε άνισο άλεσμα, καθώς τα πιο μικρά σωματίδια καφέ θα προσελκύουν περισσότερο ηλεκτρόνια από τα μεγαλύτερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αλλοίωση της γεύσης του καφέ.

Πώς η προσθήκη νερού περιορίζει τον στατικό ηλεκτρισμό

Μετά από εκτεταμένους πειραματισμούς, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η ποσότητα του στερεού καφέ σε ένα φλιτζάνι εσπρέσο αυξήθηκε από 8,2% σε 8,9% όταν πρόσθεταν λίγο νερό στους κόκκους καφέ, πριν τους αλέσουν. Πρόκειται για μια μέση αύξηση 8,5%, με αποτέλεσμα έναν πιο πλούσιο καφέ.


Οι επιστήμονες μέτρησαν την περιεκτικότητα σε νερό σε 31 τύπους καφέ και δοκίμασαν ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων σχετικά με τους μύλους άλεσης του καφέ, τη θερμοκρασία του νερού και πολλούς άλλους παράγοντες.


Επίσης, έψησαν τους δικούς τους κόκκους καφές σε διαφορετικές θερμοκρασίες και δοκίμασαν δεκάδες συνδυασμούς κόκκων καφέ και στρατηγικών ψησίματος, μετρώντας την περιεκτικότητα σε νερό μετά το ψήσιμο, αλλά και την ποσότητα του στατικού ηλεκτρισμού που παράγεται κατά το άλεσμα του καφέ.

Παρατήρησαν ότι οι περισσότερο καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ, συνήθως παράγουν λεπτότερα αλεσμένα σωματίδια και αυτά με τη σειρά τους σε περισσότερο στατικό ηλεκτρισμό.

Η αλήθεια είναι ότι οι επιστήμονες ήπιαν πολύ καφέ για να μελετήσουν τα αποτελέσματα. Όμως, γεγονός είναι ότι η επιστήμη απαιτεί θυσίες, σωστά;


Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόλπο της προσθήκης λίγου νερού στους κόκκους καφέ είναι ήδη γνωστό σε ορισμένους ειδικούς, αν και η επιστήμη πίσω από αυτό ήταν άγνωστη μέχρι στιγμής. Επίσης απέκτησε και όνομα και περιγράφεται ως «Τεχνική σταγόνων Ross».


Μια σημαντική προειδοποίηση είναι ότι αν χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο French press για να φτιάξετε καφέ, όπου τα κατακάθια είναι βυθισμένα στο νερό, τότε αυτό το κόλπο δεν θα κάνει καμία διαφορά.


Η παραπάνω μελέτη επικεντρώθηκε αποκλειστικά στον καφέ εσπρέσο. Για το εάν λειτουργεί αποτελεσματικά και για άλλα είδη καφέ χρειάζεται περαιτέρω μελέτη.


Σίγουρα το απλό κόλπο είναι ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξετε καλύτερο καφέ εσπρέσο στο σπίτι. Δοκιμάστε το και θα δείτε τη διαφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  • Page width
    Page width

      .main-inner…

  • Ρολόι Bugatti, ποδήλατο Audi, αεροσκάφος Honda και μέλι από την Bentley
    Ρολόι Bugatti, ποδήλατο Audi, αεροσκάφος Honda και μέλι από την Bentley

     Αν σκεφτούμε ότι…

  • Το Ocean Spirals θα είναι η πρώτη υποβρύχια πόλη στον κόσμο
    Το Ocean Spirals θα είναι η πρώτη υποβρύχια πόλη στον κόσμο

     Το έργο Ocean…

  • Baywatch XXL
    Baywatch XXL

  • Επεσε κεραμίδα στο κεφάλι σου ,ποιος φταίει?
    Επεσε κεραμίδα στο κεφάλι σου ,ποιος φταίει?

  • Εδώ που τα τα λέμε έχει δίκιο το παιδί
    Εδώ που τα τα λέμε έχει δίκιο το παιδί

  • Τι πίνουμε με τα μανιτάρια
    Τι πίνουμε με τα μανιτάρια

     Κάθε συνταγή θέλει…

  • Απελευθερωθείτε από τη ζάχαρη, το κάπνισμα και το κινητό
    Απελευθερωθείτε από τη ζάχαρη, το κάπνισμα και το κινητό

     Τέρμα η ζάχαρη και…

  • Άδωνις Γεωργιάδης: αγόρασε από το click away
    Άδωνις Γεωργιάδης: αγόρασε από το click away

     Το click away, που…

  • Γιατί να τρέμει αυτός ο γλυκούλης άραγε ?
    Γιατί να τρέμει αυτός ο γλυκούλης άραγε ?

  • Διάδρομος για τυφλούς στην Λευκωσία.. αν επιβιώσεις είσαι πολυ τυχερός
    Διάδρομος για τυφλούς στην Λευκωσία.. αν επιβιώσεις είσαι πολυ τυχερός

  • Γιατί το Λιοντάρι είναι  ο Βασιλιάς της Ζούγκλας
    Γιατί το Λιοντάρι είναι ο Βασιλιάς της Ζούγκλας

  • Boost your internet!
    Boost your internet!

  • Η φουσκωτή μοτοσικλέτα που χωράει σε ένα σακίδιο
    Η φουσκωτή μοτοσικλέτα που χωράει σε ένα σακίδιο

     Ιάπωνες…

Random Posts Blogger Widget
Random Posts Blogger Widget

Random Posts Blogger Widget
Random Posts Blogger Widget