Αρχικά κόβουμε το μοσχαράκι σε κομμάτια, σαν τηγανιά. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και μόλις κάψει ξεκινάμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρέας και το φύλλο δάφνης.
Μόλις πάρει καλό χρώμα το κρέας σβήνουμε με 220 ml (το μισό από την συνολική ποσότητα μπύρας) μπύρα και περιμένουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και βράζουμε για περίπου 1 ώρα, ανάλογα και τον φούρνο.
Σε περίπου 1 ώρα προσθέτουμε τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές χωρίς τα σπόρια τους και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και την υπόλοιπη μπύρα.
Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του και λίγη σάλτσα. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την ρίγανη.
Υλικά
Μοσχάρι 1/2 κιλό περίπου σε μπουκιές
ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού περίπου
κρεμμυδι 2 ξερά
σκορδο 1 σκελίδα
δάφνη 1 φύλλο
μπυρα 440 ml
πιπεριά 2-3 κόκκινες κέρατο
πιπεριά 2-3 πράσινες κέρατο
αλατι Κατά βούληση
πιπέρι Κατά βούληση
πάπρικα 1-2 πρέζες
ρίγανη 1-2 πρέζες
Tips
Εμείς το φτιάξαμε με μαύρη μπύρα αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξανθιά. Το κρέας που χρησιμοποιήσαμε είναι σπαλομίτα και δεν χρειάστηκε να προσθέτουμε νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου