Αλμυρές κρέπες στον φούρνο

 

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζωμα είναι πια παρελθόν και αφού δεν προβλέπεται ρεβεγιόν ούτε για την Πρωτοχρονιά, καλό είναι να ετοιμαζόμαστε για ακόμα ένα γιορτινό γεύμα για 9. Κι επειδή ένα χορταστικό γεύμα ξεκινάει από ένα λαχταριστό ορεκτικό, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή, ανοίξτε την όρεξη των καλεσμένων σας με πεντανόστιμες αλμυρές κρέπες φούρνου και θα μας θυμηθείτε!


Τι χρειαζόμαστε

Για τις κρέπες


1 κούπα γάλα πλήρες

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αυγά

1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Για τη μπεσαμέλ


3 κούπες γάλα πλήρες

7 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες της χρήσεις

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 κούπα τυρί regato τριμμένο

Για τη γέμιση


1 κούπα γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε λωρίδες

1 κούπα ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια

1 κούπα μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες

Λίγο ελαιόλαδο

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο


Σ’ ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, μετά από λίγο προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να ενωθούν καλά οι κρόκοι και τ’ ασπράδια. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το γάλα, χτυπώντας συνέχεια για να μη σβωλιάσει το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές, παχύρρευστο και λείο.


Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (στο μέγεθος που θέλετε την κρέπα σας) σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί. Με μια κουτάλα, ρίχνουμε μια ποσότητα χυλού στο κεντρο του τηγανιού και τον απλώνουμε με μια μαρίζ ή μια σπάτουλα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.


Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, τσεκάρουμε με τη σπάτουλα την κάτω μεριά και αν έχει ψηθεί, γυρίζουμε την κρέπα μας. Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα ακόμη και η κρέπα μας είναι έτοιμη. Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.


Βήμα 2ο


Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά ώσπου να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.


Ρίχνουμε μέσα το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβωλιάσει το αλεύρι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να δέσει η κρέμα μας.


Κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη μπεσαμέλ στην άκρη να κρυώσει.


Βήμα 3ο


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.


Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το ζαμπόν και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Κατόπιν, ρίχνουμε τα σωταρισμένα υλικά μέσα στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.


Παίρνουμε μία μία τις κρέπες μας, ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και τις τυλίγουμε σε ρολάκια.


Σ’ ένα ταψάκι ή πυρέξ, στρώνουμε λαδόκολα και τοποθετούμε δίπλα δίπλα τα ρολάκια μας και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως, πριν κρυώσουν.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  • Στην εποχή του κωλόχαρτου
    Στην εποχή του κωλόχαρτου

  • Το Νύχι του Θανάτου: Το αντικείμενο στο Τσερνόμπιλ που μπορεί να σκοτώσει όποιον το αγγίξει
    Το Νύχι του Θανάτου: Το αντικείμενο στο Τσερνόμπιλ που μπορεί να σκοτώσει όποιον το αγγίξει

  • ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

  • Ταξιτζής που ακούει πάντα τον πελάτη
    Ταξιτζής που ακούει πάντα τον πελάτη

  • Μας φακελώσανε θέλοντας και μη
    Μας φακελώσανε θέλοντας και μη

     Φακέλωμα» των…

  • MINI TRIO CONCEPT
    MINI TRIO CONCEPT

  • Ποια ζώδια παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν
    Ποια ζώδια παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν

     Δεν υπάρχει…

  • Ο Χίος σχολιάζει ψύχραιμα το ζήτημα του Κορωνοϊού
    Ο Χίος σχολιάζει ψύχραιμα το ζήτημα του Κορωνοϊού

  • ΣΟΚ- Οι ίδιοι οι Λοιμωξιολόγοι παραδέχονται ότι παίρνουν λάθος αποφάσεις
    ΣΟΚ- Οι ίδιοι οι Λοιμωξιολόγοι παραδέχονται ότι παίρνουν λάθος αποφάσεις

    Πολύ κούραση ρε…

  • Κοτοσαλάτα από Περίσσευμα
    Κοτοσαλάτα από Περίσσευμα

     Υλικά1 στήθος…

  • BMW Concept Skytop - η πιο όμορφη BMW της δεκαετίας
    BMW Concept Skytop - η πιο όμορφη BMW της δεκαετίας

     Το πρωτότυπο…

  • Μητσοτακη ποίος θέλει ένταση, διχασμό και βία
    Μητσοτακη ποίος θέλει ένταση, διχασμό και βία

  • Όλα στη φορά,μαλώνουν μεταξύ τους,κλείνουν λογαριασμούς Social Media για να κρυφτούν
    Όλα στη φορά,μαλώνουν μεταξύ τους,κλείνουν λογαριασμούς Social Media για να κρυφτούν

  • Πώς να διατηρήσετε τις μπανάνες φρέσκες
    Πώς να διατηρήσετε τις μπανάνες φρέσκες

     Υπάρχουν μερικές…

Random Posts Blogger Widget
Random Posts Blogger Widget

Random Posts Blogger Widget
Random Posts Blogger Widget