Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα γαρίφαλα, το φύλλο δάφνης, και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις βράσει το μείγμα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Καλύπτουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι για 15 λεπτά, ώστε να αρωματιστεί το γάλα από τα γαρίφαλα και το φύλλο δάφνης.
Αφαιρούμε τα αρωματικά από την κατσαρόλα.
Μεταφέρουμε ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και και προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί.
Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με μια κουτάλα, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την 1η κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τη 2η κ.σ. βούτυρο πάνω από το μείγμα, χωρίζοντάς τη σε κομματάκια.
Σερβίρουμε με έξτρα μοσχοκάρυδο.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κυριακάτικο ή γιορτινό ψητό με τη bread sauce.
Συστατικά
40 γρ. γάλα, 3,5%
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
3 γαρίφαλα
1 φύλλο δάφνης
150 γρ. ψωμί, τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
Για το σερβίρισμα
μοσχοκάρυδο
akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου