Η ομελέτα είναι μια εύκολη και χορταστική λύση όταν δεν έχουμε μαγειρέψει κάποιο φαγητό. Μπορούμε μαζί με τα αυγά να προσθέσουμε λαχανικά, τυρί και άλλα υλικά δημιουργώντας ένα απολαυστικό γεύμα.
Το πρόβλημα που απασχολεί πολλούς κατά τη διάρκεια του ψησίματος μιας ομελέτας, είναι πώς να μην διαλυθεί το σχήμα της. Ακολουθώντας ορισμένα απλά βήματα, κάθε φορά που ψήνετε μια ομελέτα, θα καταφέρνετε να την γυρίζετε στο τηγάνι χωρίς να σπάει και να χαλάει το σχήμα της.
Για να γυρίσετε μια ομελέτα στο τηγάνι χωρίς να σπάσει, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:
Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο τηγάνι, το οποίο θα σας δώσει περισσότερο χώρο για να γυρίσετε την ομελέτα, χωρίς να κολλήσει ή να σπάσει.
Προτιμότερο είναι το τηγάνι να είναι καλά προθερμασμένο για να μην κολλήσει η ομελέτα.
Χρησιμοποιήστε λίγο βούτυρο ή λάδι για να λαδώσετε το τηγάνι. Αυτό θα βοηθήσει να μην κολλήσει η ομελέτα.
Αφήστε την ομελέτα να ψηθεί μέχρι να στεγνώσει από τη μία πλευρά. Έτσι δεν θα σπάσει όταν θα τη γυρίσετε.
Γυρίστε την ομελέτα προσεκτικά. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή ένα πιρούνι για να την γυρίσετε.
Ψήστε την ομελέτα για λίγα λεπτά ακόμα και από την άλλη πλευρά.
Μερικές επιπλέον συμβουλές για να μην “σπάει” η ομελέτα όταν τη γυρίζετε στο τηγάνι:
Μην ανακινείτε το τηγάνι όταν ψήνετε την ομελέτα γιατί μπορεί να σπάσει.
Μην προσπαθήσετε να γυρίσετε την ομελέτα πολύ νωρίς. Αφήστε την να ψηθεί αρκετά πριν τη γυρίσετε.
Γυρίστε την ομελέτα στο τηγάνι προσεκτικά και απαλά και όχι με μεγάλη δύναμη.
Με λίγη εξάσκηση, θα μπορείτε να γυρίζετε την ομελέτα στο τηγάνι, χωρίς να σπάει και να χαλάει το σχήμα της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου