Πρόκειται για ψητά αρνίσια κεφτεδάκια, μία παραδοσιακή σμυρναίικη συνταγή, που βρίσκουμε σε πολλές παραλλαγές. Εδώ σας δίνουμε την πιο δημοφιλή.
Υλικά
Κομμάτια:4
650 γρ. αρνίσιος κιμάς (από μπούτι)
1 μέτριο κρεμμύδι, σε πολύ ψιλά καρέ 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
1 αυγό
1 πρέζα κύμινο, σε σκόνη
3 κουτ. σούπας νερό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο
Για το ντιπ γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
αλάτι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σις κιοφτέ, ψητά αρνίσια κεφτεδάκια, αρχικά, βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε επίμονα, για 10 λεπτά.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντιπ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο γκριλ, στην πιο ψηλή θέση, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να γίνουν, για περίπου 8 - 10 λεπτά.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με πράσινη σαλάτα, αραβικές πίτες και το ντιπ γιαουρτιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου