Σούπα κολοκύθας με κάστανα

 

Δοκιμάστε να φτιάξετε στο γιορτινό τραπέζι αυτή τη λαχταριστή και νόστιμη σούπα!

Ένα ξεχωριστό ορεκτικό ή ένα κυρίως γεύμα με κάστανα, τραγανό μπέικον, κρουτόν, μυρωδικά και κρέμα γάλακτος.

Συστατικά

2 κρεμμύδια, λευκά, μέτρια

2 σκ. σκόρδο

500 γρ. κολοκύθα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

260 γρ. κάστανα, βρασμένα, ξεφλουδισμένα

1/2 κ.γ. τζίντζερ

1/2 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. γαρίφαλο

10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα

1 κύβους κότας

1 λίτρο νερό, καυτό

120 γρ. μπέικον, καπνιστό, σε κομμάτι

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

κρουτόν

θυμάρι, φρέσκο

κρέμα γάλακτος 35%

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4, χοντροκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε άνετα σε μία στρώση.

Αφαιρούμε τη φλούδα προσεκτικά από την κολοκύθα, κόβουμε τη σάρκα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε και αυτά μέσα στο ταψί.

Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.

Στην συνέχεια αφαιρούμε από τον φούρνο και βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλο το περιεχόμενο του ταψιού.

Προσθέτουμε τα κάστανα, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το θυμάρι και τον κύβο.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το καυτό νερό, και σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε συχνά για 20-30 λεπτά.

Παράλληλα, βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου ώστε να γίνει τραγανό.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και το κρατάμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουμε τα πολλά υγρά.

Όταν ετοιμαστεί η σούπα την πολτοποιούμε με το μπίμερ και σιγά σιγά, ενώ παράλληλα χτυπάμε, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Η υφή της σούπας πρέπει να είναι αρκετά ρευστή.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζωμό ακόμα ή νερό.

Για να σερβίρουμε την σούπα μας γαρνίρουμε με κομματάκια μπέικον και κρουτόν, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι και περιχύνουμε με λίγες σταγόνες κρέμα γάλακτος στην κάθε μερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: